×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zapékané mušle vongole
60 minut , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Středomořská , Pro gurmány ,

Zapékané mušle vongole

Co budu potřebovat

mušle
řapíkatý celer
1/2 mrkve
pórek
1 šalotka
1 stroužek česneku
1 dl bílého vína
strouhanka
máslo
petržel
oregáno
tymián
pažitka
kudrnka
hrubozrnná mořská sůl
kuličky barevného pepře
olivový olej Nyní v akci
sůl

Jak na to?

Nejdříve si připravíme krustu: rozmačkáme jeden stroužek česneku, přidáme sůl a najemno nasekané bylinky: petržel, oregáno, tymián, pažitku a kudrnku. V hmoždíři ingredience spojíme spolu s máslem a trochou strouhanky.
Nakrájíme si pórek, šalotku, mrkev a řapíkatý celer a krátce orestujeme na olivovém oleji.
Mušle vyndáme z vody. Ty, které se ve vodě nezavřely, vyhodíme, protože by mohly být zkažené.
Zbytek mušlí přidáme k zelenině, zalijeme bílým vínem a rychle přivedeme k varu. Potom je hned vyndáme na talíř a vyhodíme naopak ty mušle, které po uvaření zůstaly zavřené.
Každou mušli zakryjeme bylinkovou krustou, kterou jsme si připravili na začátku. Předehřejeme gril a mušle zapečeme v malém pekáčku.
Mezitím na talíř nasypeme hrubozrnnou mořskou sůl a ozdobíme ji kuličkami barevného pepře.
Po pár minutách mušle vyndáme z grilu a nasázíme je na připravenou sůl s kuličkami pepře.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj