×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zapékaná ryba s tymiánem
90 minut , Střední náročnost ,

Zapékaná ryba s tymiánem

Co budu potřebovat

900 g brambor, oloupaných Nyní v akci
a nakrájených na větší kusy
sůl a pepř
400 g mraženého hrášku
25 g másla Nyní v akci
kůra z 1 citronu, nastrouhaná najemno Nyní v akci
Na náplň
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 velká mrkev, nakrájená nadrobno
3 řapíky celeru, nakrájené nadrobno
½ pórku – zelená část
2 stroužky česneku, nasekané najemno
75 g másla Nyní v akci
75 g mouky Nyní v akci
500 ml plnotučného mléka, ohřátého
1 lžička dijonské hořčice
mořská sůl a pepř
lístky z 5 snítek čerstvého tymiánu
šťáva z citronu Nyní v akci
200 g rozmrazených filetů z mořských ryb
200 g lososa Nyní v akci
200 g vyloupaných mražených krevet Nyní v akci

Jak na to?

Brambory uvařte doměkka v osolené vodě. Hrášek zalijte vařící vodou, nechte rozmrznout a pak ho rozmixujte. Scezené brambory rozšťouchejte a smíchejte s hráškem, máslem a citronovou kůrou. Osolte a opepřete.
Připravte si náplň. V pánvi rozpalte olivový olej a rychle na něm opečte mrkev, řapíkatý celer i pórek, nakonec na minutu i česnek. Nechte zatím vystydnout.
V kastrůlku rozpusťte na mírném ohni máslo, zasypte ho moukou a za stálého míchání vytvořte hladkou jíšku. Postupně do ní přilévejte mléko, stále míchejte metlou, až se začne vařit. Zvolna vařte 2 minuty, až omáčka zhoustne. Odstavte z plotny, přidejte dijonskou hořčici a dochuťte solí, pepřem, tymiánem a citronovou šťávou podle chuti. Předehřejte troubu na 200°C.
Ryby nakrájejte na větší kostky a rozprostřete je na dno zapékací mísy. Přidejte celé krevety, zasypte opečenou zeleninou a vše přelijte omáčkou. Jako poslední vrstvu rovnoměrně rozprostřete hráškovo- -bramborové pyré a uhlaďte je lžící. Pečte 35 minut, až pyré začne zlátnout.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj