Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZapečený lilek po italsku
Albert logoAlbert logo
  • Zapečený lilek po italsku
Zapečený lilek po italsku

Zapečený lilek po italsku

Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Vegetariánské
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Lilek 2 ks
  • Olej olivový 4 plž
  • Rajčatová passata 300 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Mozzarella 100 g
  • Parmazán 100 g
  • Lilek 2 ks
  • Olej olivový 4 plž
  • Rajčatová passata 300 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Mozzarella 100 g
  • Parmazán 100 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180°C. Lilky nakrájené na plátky osolte, nechte chvíli vypotit, pak je osušte papírovou utěrkou. Těžkou litinovou pánev, kterou můžete dát do trouby, tence potřete olejem a postupně na ní osmahněte na středním ohni plátky lilků z obou stran dozlatohněda, každou stranu přibližně 2 minuty. Pokud je třeba, přidejte olej. Lilky zatím vyndejte na talíř. V pánvi osmahněte cibuli dosklovita, asi 5 minut, pak přidejte česnek, chilli, sůl, skořici a opékejte asi 1 minutu. Přilijte rajčata a vše vařte asi 5 minut do zhoustnutí. Sundejte z plotny a vmíchejte polovinu petrželky. Z pánve přelijte do misky asi ¾ omáčky. Do pánve se zbytkem omáčky naskládejte rovnoměrně vrstvu lilků, lžící rovnoměrně na lilky rozetřete část omáčky a pokračujte ve vrstvení podobně jako u lasagní.
2
Pánev zakryjte alobalem a dejte do trouby péct na 45 minut, až je lilek hodně měkký a omáčka zhoustne. Potom pánev vyndejte z trouby a nechte 10 minut stát. Nakonec jídlo posypte zbylou hladkolistou petrželkou. Podávejte s bílým pečivem.
1
Troubu předehřejte na 180°C. Lilky nakrájené na plátky osolte, nechte chvíli vypotit, pak je osušte papírovou utěrkou. Těžkou litinovou pánev, kterou můžete dát do trouby, tence potřete olejem a postupně na ní osmahněte na středním ohni plátky lilků z obou stran dozlatohněda, každou stranu přibližně 2 minuty. Pokud je třeba, přidejte olej. Lilky zatím vyndejte na talíř. V pánvi osmahněte cibuli dosklovita, asi 5 minut, pak přidejte česnek, chilli, sůl, skořici a opékejte asi 1 minutu. Přilijte rajčata a vše vařte asi 5 minut do zhoustnutí. Sundejte z plotny a vmíchejte polovinu petrželky. Z pánve přelijte do misky asi ¾ omáčky. Do pánve se zbytkem omáčky naskládejte rovnoměrně vrstvu lilků, lžící rovnoměrně na lilky rozetřete část omáčky a pokračujte ve vrstvení podobně jako u lasagní.
2
Pánev zakryjte alobalem a dejte do trouby péct na 45 minut, až je lilek hodně měkký a omáčka zhoustne. Potom pánev vyndejte z trouby a nechte 10 minut stát. Nakonec jídlo posypte zbylou hladkolistou petrželkou. Podávejte s bílým pečivem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 12 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 12 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.