×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zapečené vepřové plátky
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Zapékání ,

Zapečené vepřové plátky

Co budu potřebovat

1 kg brambor, oloupaných, nakrájených na tenká kolečka Nyní v akci
1 cibule, jemně pokrájená
2 snítky tymiánu
100 ml zeleninového bujonu
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
sůl, pepř
4 plátky vepřové pečeně s kostí
200 ml 30% smetany
1 lžíce dijonské hořčice
200 g strouhaného eidamu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 230 °C. V pekáčku smíchejte brambory, cibuli, tymián, zeleninový vývar a olej. Osolte, opepřete a rovnoměrně rozprostřete po dně pekáčku, navrch posaďte dobře osolené a opepřené kotlety a přelijte směsí smetany, dijonské hořčice a sýru. Dejte péct na půl až tři čtvrtě hodiny do předehřáté trouby, aby maso krásně změklo. Pokud se bude horní vrstva připalovat, přiklopte alobalem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj