×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zapečené těstoviny s tuňákem
60 minut , Střední náročnost ,

Zapečené těstoviny s tuňákem

Co budu potřebovat

olivový olej Nyní v akci
1 cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, nasekané
3× 400g konzerva krájených rajčat
svazek čerstvé bazalky
sůl a čerstvě mletý pepř
500 g těstovin penne Nyní v akci
2× 180g konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
250 g ementálu nebo jiného podobného Nyní v akci
sýra, nastrouhaného Nyní v akci

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli, trvá to asi 5 minut. Pak přidejte česnek a míchejte další 2 minuty. Zapněte plotýnku na maximum a vlijte rajčata. Přidejte většinu bazalky (pár lístků nechte na ozdobu), stáhněte oheň a vařte 20 minut.
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Slijte je těsně před tím, než budou uvařené, dojdou v troubě. Slijte tekutinu z tuňáka a vmíchejte ho do rajčatové omáčky, osolte ho špetkou soli a zlehka opepřete. Pak vmíchejte scezené těstoviny a vše přesuňte do zapékací mísy. Posypte sýrem, ozdobte lístky bazalky a zapékejte 15–20 minut. Před podáváním nechte 5 minut stát. Podávejte s okurkovou limonádou a salátem ze zelených lístků.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj