×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zapečené noky se špenátem
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská , Zapékání ,

Zapečené noky se špenátem

Co budu potřebovat

2 balení po 500 g hotových bramborových noku + sůl
pár kapek ochuceného oleje
Chilli AQ
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
4 šalotky, nasekané najemno
3 stroužky česneku, utřené nožem
120 g baby špenátu AQ
250 ml rajčatového pyré
2x 400g plechovka sekaných rajčat
hrst nasekané bazalky AQ
1 lžička soli s dvanácti bylinkami ABio
250 g mascarpone
50 g parmazánu

Jak na to?

Noky uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, pak je sceďte a prokapejte chilli olejem. Mezitím, co se vaří noky, rozpalte olivový olej v pánvi s vyšším okrajem, přidejte šalotky a po pár minutách i česnek a špenát. Ten nechte jen lehce zavadnout, vlijte rajčatové pyré a nakládaná rajčata a přidejte bazalku. Dochuťte bylinkovou solí. Omáčku pak promíchejte s noky, přendejte do zapékací mísy, po lžících přidejte mascarpone, posypejte parmazánem a dejte na pět minut pod rozpálený gril, aby se na nocích vytvořila krusta.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj