×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zapečené mleté maso
30 minut , Střední náročnost , Řecká , Pro gurmány , Zapékání ,

Zapečené mleté maso

Co budu potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje Nyní v akci
Na bagetu
500 mletého hovězího masa AQ Nyní v akci
2 cibule AQ, hrubě nasekané
1 lžička kmínu
1–2 lžičky chilli
1 plechovka krájených rajčat AQ
600 ml hovězího vývaru sůl
1 chlebíčková veka AQ nebo bageta Nyní v akci
2 stroužky česneku
2 lžíce sekaných bylin (tymián, oregano, petrželka)

Jak na to?

1.Pár kapek oleje rozpalte v pánvi a pak na něm opečte mleté maso, aby se rozpadlo na co nejmenší kousky a zhnědlo. Při opékání maso drťte vařečkou a neustále promíchávejte. Pak maso přendejte do mísy, do pánve přilijte další olej a vhoďte nahrubo nasekanou cibuli. Opékejte dvě až tři minuty doměkka. Vsypte kmín a chilli a po minutě přidejte i maso, rajčata a vývar a přiveďte k varu. Osolte a nechte dvacet minut probublávat.
2.Mezitím předehřejte troubu na 200 °C Maso přendejte do zapékací mísy, bagetu nakrájejte na plátky, každý potřete česnekem, posypte bylinkami, dejte na maso, pokapejte olejem a pečte deset až dvanáct mi-nut dokřupava.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj