×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zapečené mleté hovězí maso
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Zapečené mleté hovězí maso

Co budu potřebovat

1 a ½ lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 červená cibule, nasekaná
2 stroužky česneku, rozdrcené
1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná
500 g hovězího masa, mletého Nyní v akci
1 konzerva (400 g) krájených rajčat
1 lžíce worcesterské omáčky
1 lžička uzené papriky Nyní v akci
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
150 g čerstvého chleba, natrhaného na kousky Nyní v akci
80 g strouhaného čedaru
K PODÁVÁNÍ
lístky čerstvého koriandru
zakysaná smetana

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Ve velké pánvi rozehřejte na středním plameni 2 lžičky oleje. Přidejte cibuli, česnek a chilli a 5 minut opékejte. Přidejte mleté maso, vařečkou ho rozdrobte na co nejmenší kousky a opékejte ho 5 minut dozlatova. Přidejte rajčata, worcesterskou omáčku, papriku, osolte, opepřete a duste dalších 5 minut, až směs začne houstnout. Chléb, sýr a zbytek oleje dejte do misky a smíchejte. Vložte do trouby a 10 minut pečte dozlatova. Podávejte posypané čerstvým koriandrem a ozdobené kopečkem zakysané smetany.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj