×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zapečené kuřecí maso
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Chuťovky , Zapékání ,

Zapečené kuřecí maso

Co budu potřebovat

1 mrkev
1 brambora Nyní v akci
2 lžíce másla
2–3 plátky vepřové šunky Nyní v akci
3 kuřecí prsa Nyní v akci
3 lžíce mraženého hrášku
4 lžíce husté zakysané smetany

Jak na to?

1. Mrkev a bramboru (obojí neoloupané) dejte na 5 minut do vroucí vody. Pak je zchlaďte pod tekoucí vodou a oloupejte je teprve, když je udržíte v rukou. Nakonec obojí nastrouhejte na hrubé straně struhadla a v míse smíchejte s rozehřátým máslem.
2. Šunku nastříhejte na kousky. Nastříhejte (či nakrájejte) i kuřecí prsa. Obojí dejte do zapékací mísy a v ní smíchejte s hráškem a zaky­sanou smetanou.
3. Navrch rozdělte mrkvovo-bramborovou směs – ideálně to jde lžící. Dejte na 50 minut péct do trouby rozehřáté na 180 °C.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj