×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zapečené brambory s klobásou a paprikou
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Omáčky , Zapékání ,

Zapečené brambory s klobásou a paprikou

Co budu potřebovat

2 lžíce olivového oleje AQ Nyní v akci
1 cibule AQ, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, rozmělněné nožem
1 chilli paprička, zbavená semeníku, nasekaná najemno
špetka čerstvě namletého pepře
špetka pálivé papriky
1 x400g konzerva krájených rajčat s česnekem AQ
sůl
1 kg brambor AQ, oloupaných, rozčtvrcených Nyní v akci
250 g pikantní klobásy Nyní v akci

Jak na to?

Hledáte recept, který by se vám mohl hodit k pivečku? Vyzkoušejte zapečené brambory s klobásou a paprikou.

1) Lžíci oleje rozpalte v pánvi, přidejte cibuli, česnek a papričku, 4 minuty opékejte doměkka.

2) Přidejte pepř a pálivou papriku, promíchejte.

3) Do pánve přidejte i konzervu nakládaných rajčat a na mírném plameni přiveďte k varu. Nechte 20 minut probublávat, dokud omáčka nezhoustne. Dobře osolte.

4) Mezitím brambory 15 minut povařte v osolené vodě.

5) Ve velké pánvi nasucho opražte klobásu pokrájenou na plátky.

6) Nechte ji lehce pustit tuk, přidejte druhou lžíci olivového oleje, a pak i scezené a osušené brambory, vmíchejte zhoustlou omáčku a dejte na pár minut zapéct do trouby.

Tip do kuchyně

 

Pokud máte raději hladší konzistenci omáčky, rozmixujte ji tyčovým mixérem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj