×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zapečené bramborové plátky
120 minut a více , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Česká , Zapékání ,

Zapečené bramborové plátky

Co budu potřebovat

3 lžíce másla, rozpuštěného Nyní v akci
3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
10–12 středně velkých brambor typu B, nakrájených na tenké plátky Nyní v akci
4 malé cibule nebo 4 šalotky, oloupané a nakrájené na tenké plátky
sůl
½ lžičky čerstvě namletého červeného pepře (může být i černý)
85 g slaniny, nakrájené na kostičky Nyní v akci
8 snítek čerstvého tymiánu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C. V misce smíchejte rozpuštěné máslo s olejem a částí vymažte kulatou zapékací mísu o průměru 23 cm. Brambory naskládejte do zapékací mísy, plátky cibule nebo šalotek nasuňte rovnoměrně mezi plátky brambor, osolte, opepřete a potřete zbývajícím máslem s olejem. Pečte hodinu a 25 minut, během pečení brambory občas pomažte máslem s olejem ze dna zapékací mísy.
Mezitím v pánvi opečte slaninu dokřupava a na papírové utěrce nechte odsát přebytečný tuk. Brambory vyndejte z trouby, posypte je rovnoměrně kostičkami slaniny, poklaďte tymiánem a vraťte ještě na 25–35 minut do trouby. Pečte dozlatova.
Brambory můžete podávat jako přílohu nebo jako samostatné jídlo se zeleným salátem a zakysanou smetanou.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 23,90 cena před slevou: 29,90
    sleva: −20 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj