×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zapečené bílé fazole
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Mexická , Zapékání ,

Zapečené bílé fazole

Co budu potřebovat

200 g bílých fazolí
2–3 lžíce mraženého hrášku
2 lžíce mražené kukuřice
1 pórek
1 červená paprika
1 lžíce slunečnicového oleje Nyní v akci
1 velká cibule
150–200 g anglické slaniny Nyní v akci
3 lžíce kečupu
250 g zakysané smetany Nyní v akci
200 g ementálu, strouhaného Nyní v akci
sůl, pepř

Jak na to?

1. Fazole propláchněte, zalijte čistou vodou a nechte přes noc namočené. Druhý den fazole uvařte doměkka. Například v tlakovém hrnci to trvá padesát minut. Fazole sceďte, přidejte k nim hrášek, kukuřici, pórek nakrájený na kolečka a červenou papriku nakrájenou na proužky. Lžíci oleje zahřejte v pánvi a pak na něm opečte cibuli nasekanou najemno, přidejte slaninu nakrájenou na nudličky a vyškvařte ji. Pak vše vmíchejte k fazolím. Přidejte kečup, smetanu a ementál. Osolte a opepřete, přendejte do čtyř až pěti zapékacích misek a čtyřicet minut zapékejte při 180 °C.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj