×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zapečená zelenina
60 minut , Střední náročnost , Francouzská , Bezmasé , Zapékání ,

Zapečená zelenina

Co budu potřebovat

50 g másla
50 g hladké mouky
2 lžičky plnotučné hořčice
600 ml mléka ABio Nyní v akci
200 g strouhaného eidamu AQ
2 velké brambory AQ Nyní v akci
1 brokolice, nakrájená na růžičky
1 květák, nakrájený na růžičky
200 g mraženého hrášku AQ
hrst pažitky, nasekané
sůl

Jak na to?

Z másla a mouky připravte jíšku. Jemně ji opražte, přidejte hořčici, pak po malých dávkách přilévejte mléko. Nepřestávejte míchat, jinak by vznikly žmolky. Až začne bešamel houstnout a probublávat, odstavte ho z vařiče a nasypte do něj většinu sýru – hrst si nechte stranou. Troubu předehřejte na 220 °C, dejte vařit vodu do většího hrnce. Brambory nakrájené na plátky pět minut povařte, na tři minuty k nim přidejte i brokolici a květák a na poslední minutu mražený hrášek. Vše pečlivě sceďte, dejte si stranou tolik bramborových plátku, aby vám zbylo na celý povrch, a zbývající zeleninu opatrně zamíchejte do bešamelu. Přidejte i pažitku, osolte podle chuti a vše dobře promíchejte. Směs nalijte do zapékací mísy, na povrch naskládejte zbylé brambory, posypte odloženým sýrem a pečte dvacet až pětadvacet minut – dokud horní vrstva brambor nezezlátne.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj