×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Žampiony pečené s pestem a mozzarellou
30 minut , Předkrm , Střední náročnost , Italská , Chuťovky , Pečení ,

Žampiony pečené s pestem a mozzarellou

Co budu potřebovat

4 žampiony portobello Nyní v akci
240 g cherry rajčat Nyní v akci
olivový olej Nyní v akci
sůl
pepř
1 stroužek česneku
35 g strouhanky
2 lžičky citronové kůry Nyní v akci
1 lžíce hladkolisté petrželky
4 plátky chleba Nyní v akci
bazalkové pesto
minimozzarella bocconcini

Jak na to?

Na plech vyložený pečicím papírem vyskládejte 4 velké žampiony portobello (nožkou nahoru), 240 g cherry rajčat na větvičce, zastříkněte olivovým olejem a podle chuti osolte a opepřete. Při 180 °C pečte 20–25 minut nebo dokud nejsou houby měkké. Me­zitím v pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje, přidejte rozmělněný 1 stroužek česneku, 35 g čerstvé strouhanky a opékejte dozlatova. Vmíchejte asi 2 lžičky čerstvě nastrouhané citronové kůry a 1 lžíci nasekané hladkolisté petrželky. Pod grilem opečte 4 plátky chle­ba, na každý posaďte žampion, pár rajčátek, zasypte směsí strouhanky, přidejte bazalkové pesto a pár kuliček bocconcini (minimozzarelly). Zastříkněte olejem a podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj