×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Žampionové rizoto
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská ,

Žampionové rizoto

Co budu potřebovat

10 plátků slaniny AQ, nakrájených na silnější proužky Nyní v akci
300 g žampionů AQ
2 lžíce slunečnicového oleje Nyní v akci
1 velká cibule, nasekaná najemno
3 stroužky česneku, rozmělněné
300 g rýže AQ Nyní v akci
600 ml horkého zeleninového vývaru ABio
100 g strouhaného eidamu

Jak na to?

Rozpalte velkou pánev s nepřilnavým povrchem a pak na ní nasucho opečte slaninu. V momentě, kdy začne uvolňovat tuk, přidejte houby, zvyšte plamen a opékejte další tři až čtyři minuty, dokud nejsou houby měkké a slanina zlatavá a křupavá. Přendejte do misky a udržujte teplé. Do pánve naopak vlijte olej a pět minut na něm opékejte cibuli doměkka. Přidejte česnek a minutu opékejte. Vsypte rýži, zalijte vývarem, promíchejte a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte deset až patnáct minut vařit, aby se veškerá tekutina téměř vsákla. Sejměte z ohně, promíchejte, přiklopte a nechte pět minut stát. Poté do rýže vmíchejte většinu sýru, ochuťte podle uvážení. Rýži rozdělte do misek nebo na talíře, navrch dejte slaninu s houbami a posypte zbylým sýrem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj