×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zajíček ve skoku
90 minut , Dezert , Střední náročnost ,

Zajíček ve skoku

Co budu potřebovat

180 g polohrubé mouky
25 g kakaa holandského typu Nyní v akci
5 g jedlé sody
2 velká vejce
180 g krupicového cukru Nyní v akci
45 g slunečnicového oleje Nyní v akci
250 ml kefíru
NA ZDOBENÍ
250 g mascarpone Nyní v akci
50–70 ml smetany ke šlehání
40 g moučkového cukru
400 g marcipánu nebo fondánu
potravinářské barvy oranžová, zelená, růžová, rozpuštěná bílá čokoláda na slepování, strouhaný kokos na ozdobu

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 180 °C a formičky na muffiny vyložte papírovými košíčky. Do misky prosijte mouku, kakao a jedlou sodu a promíchejte. Vejce s cukrem ve druhé misce krátce prošlehejte, zašlehejte olej a střídavě přidávejte moučnou směs a kefír. Těsto nalijte do 2/3 výšky připravených košíčků a pečte 20 minut. Vyndejte na mřížku a nechte vychladnout.
Mascarpone, polovinu smetany ke šlehání a moučkový cukr dejte do mísy a ručním šlehačem na nejnižší rychlost krátce promíchejte. Podle potřeby přilévejte smetanu, dokud není hmota krásně roztíratelná. Přidejte zelenou barvu a promíchejte. Na talířek si rozdrobte 1–2 vychladlé upečené muffiny.
Na každý muffin dejte zhruba lžíci zeleného krému a špachtlí nebo nožem ho jemně uhlaďte. Muffinovými drobečky bohatě posypte vršek krému. Navrch posaďte zajíčka.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj