×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zadělávané drštky
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Vaření ,

Zadělávané drštky

Co budu potřebovat

800 g očištěných drštěk
60 g slaniny AQ Nyní v akci
1 cibule
50–60 g hladké mouky
2 stroužky česneku
sušená majoránka
sůl
pepř
80 g vařeného uzeného masa Nyní v akci
čerstvá majoránka AQ
brambory AQ Nyní v akci
petrželka

Jak na to?

1) Dršťky vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, přiveďte k varu a 20 minut vařte.

2) Slijte, dršťky zalijte novou horkou vodou a vařte 40 minut. Slijte, znovu zalijte horkou vodou a znovu 40 minut vařte.

3) Slijte, zalijte novou horkou vodou a vařte doměkka. Poté slijte (vývar uschovejte) a nechte vychladnout.

4) Slaninu pokrájejte a na pánvi nasucho vyškvařte, pak přidejte cibuli, osmahněte ji dorůžova, zaprašte moukou. Opékejte do světlé jíšky. Přidejte česnek, majoránku, sůl i pepř a zalijte 100–200 ml vývaru z drštěk a asi 20 minut vařte do husté omáčky.

5) Dršťky mezitím pokrájejte na nudličky a uzené maso na kostičky a vmíchejte do omáčky.

Tip do kuchyně

 

Podávejte s bramborami vařenými ve slupce, posypané petrželkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj