×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečené volské oko s chilli a zázvorem
25 minut , Snídaně , Nízká náročnost , Česká , Pro gurmány , Pečení ,

Pečené volské oko s chilli a zázvorem

Co budu potřebovat

4 šalotky
2 lžičky zázvoru
2 zelené chilli papričky
olivový olej Nyní v akci
8 plátků slaniny Nyní v akci
4 vejce
sladká chilli omáčka
jarní cibulky
horký čaj
džus
plátky chleba Nyní v akci
máslo

Jak na to?

Chcete začít den pěkně z ostra? Připravte si pečené volské oko s chilli a zázvorem.

1) Šalotky, zázvor a chilli papričky nechte 5 minut změknout na olivovém oleji. Poté odstavte.

2) Troubu předehřejte na 190 °C.

3) Čtyři formičky na muffiny lehce vymažte, a pak je vyložte plátky slaniny.

4) Na dno takto vytvořených košíčků rozdělte směs z pánve, a pak do každého vyklepněte 1 vejce.

5) Dejte péct na 8 minut.

Tip do kuchyně

 

Podávejte zastříknuté chilli omáčkou a posypané jarními cibulkami, s čajem, džusem, plátky chleba namazanými máslem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj