×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vláčný mrkvový dort
90 minut , Nízká náročnost , Česká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Vláčný mrkvový dort

Co budu potřebovat

máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání dortové formy
175 g světlého cukru muscovado Nyní v akci
175 ml slunečnicového oleje
3 velká vejce
140 g mrkve, nastrouhané
100 g rozinek
1 velký pomeranč Nyní v akci
175 g hladké mouky
1 1/2 lžičky prášku do pečiva Nyní v akci
1 lžička sody
1 lžička skořice
špetka kardamomu
1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
Na polevu:
175 g moučkového cukru
1 1/2 – 2 lžíce pomerančové šťávy Nyní v akci

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Cukr přesypte do větší mísy, přidejte olej a postupně i vajíčka. Míchejte vařečkou, přidejte mrkev, rozinky a jemně nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče.
2. Mouku, prášek do pečiva, sodu, skořici, kardamom a špetku muškátového oříšku smíchejte v jiné míse a přidejte k mrkvové směsi. Promíchejte a směs přendejte do dortové formy a pečte čytřicet až pětačtyřicet minut. Nechte pět minut chladnout ve formě a pak vyklopte. Udělejte polevu: moučkový cukr smíchejte s pomerančovou šťávou – směs by měla být tekutá zhruba jako smetana – a přelijte jí dort. Nakrájejte a podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj