×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vláčný mazanec
20 minut , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Vláčný mazanec

Co budu potřebovat

4 lžíce rumu Nyní v akci
150 g rozinek Nyní v akci
42 g droždí
400 ml vlažného mléka Nyní v akci
200 g krupicového cukru
1 kg hladké mouky
½ lžičky citronové kůry Nyní v akci
4 vejce
½ lžičky soli
40 g másla + vrchovatá lžíce Nyní v akci
sádla + 4 lžíce slunečnicového oleje Nyní v akci
plátky mandlí na posypání Nyní v akci

Jak na to?

Rum přelijte do misky a namočte do něj rozinky, aby alkohol pořádně nasákly. Pusťte se do kvásku: droždí, část vlažného mléka a trochu cukru rozmíchejte a nechte vykvasit. V míse smíchejte mouku, zbylý cukr i mléko, rozinky s rumem, citronovou kůru, tři vajíčka, sůl, rozpuštěný tuk (máslo, sádlo) i olej. Přidejte hotový kvásek a vypracujte těsto. Nechte hodinu kynout. Vykynuté těsto přemístěte na vál, propracujte ho a pak rozdělte na dva díly a vypracujte bochníky. Ty dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě třicet minut kynout. Poté je pomažte rozšlehaným vajíčkem a zasypte plátky mandlí. Pečte při 180 °C pětatřicet až čtyřicet minut.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj