×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Višňový džem
20 minut , Nízká náročnost , Česká , Zavařeniny ,

Višňový džem

Co budu potřebovat

1 kg višní
1 kg krupicového cukru
pektin nebo pektogel (množství podle návodu na obalu)

Jak na to?

Višně odpeckujte, šťávu zachyťte a obojí zahřejte v širším hrnci a přiveďte k varu. Zhruba pět minut nechte probublávat a pak přidejte 200 g cukru a pektin a vařte ještě asi 5 minut. Poté vsypejte zbytek cukru, zahřívejte a zkoušejte na talířku hustotu džemu. Naplňte skleničky, uzavřete a na
5 minut otočte víčkem dolů. Pak obraťte.

TIP: Sklenice a víčka můžete sterilovat různými způsoby, poměrně spolehlivé a účinné je dát je do myčky. Do čistých a ještě horkých sklenic pak
přelévejte džem a ihned zavíčkujte.

Pro lepší přehled sklenice s džemem opatřete etiketami s datem zavařování.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj