×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Višňová marmeláda s kapkou rumu
120 minut a více , Snídaně , Střední náročnost , Česká , Zavařeniny , Vaření ,

Višňová marmeláda s kapkou rumu

Co budu potřebovat

800 g višní
300 g krupicového cukru
2 sáčky vanilkového cukru
1 gelfix 3:1
6 lžic rumu
špetka skořice

Jak na to?

1) Višně omyjte, nechte okapat v cedníku, a pak je vypeckujte. Poté je rozmixujte v robotu, přendejte do širšího hrnce a zalijte 200 ml studené vody, zasypte krupicovým i vanilkovým cukrem a gelfixem.

2) Přiveďte k varu a vařte asi 6 minut. Hrnec sejměte z ohně, do marmelády vmíchejte rum a špetku skořice a naplňte ji do sklenic.

3) Uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte 5 minut stát.

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i další ovocné marmelády nebo načerpejte inspiraci v našem článku o zavařeninách.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj