×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Violkové dortíčky
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Dorty , Pečení ,

Violkové dortíčky

Co budu potřebovat

100 g hladké mouky
1/2 lžičky kypřicího prášku Nyní v akci
1/2 lžičky soli
10,5 lžíce másla
100 g mléčné čokolády
150–200 g krupicového cukru
2 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
cukrové violky
Na levandulovou polevu:
80 ml mléka Nyní v akci
½ lžičky sušené levandule
330 g moučkového cukru
potravinářská barva (nejlépe gelová) – violková, světle fialová

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Čtyřiadvacetimístnou formu na minimuffiny vyložte papírovými košíčky a mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva a solí. Máslo a čokoládu dejte do žáruvzdorné mísy a posaďte ji na hrnec s vroucí vodou (nesmí se dotýkat dna mísy). Míchejte, aby se čokoláda rozpustila a získali jste krásně hladkou směs. Odstavte a nechte mírně zchladnout. Pak ke směsi přisypte cukr a ručním elektrickým šlehačem šlehejte asi 3 minuty. Poté po jednom přidávejte vejce a dbejte, aby se každé dokonale zašlehalo. Přidejte vanilkový extrakt. Snižte rychlost na nejmenší a pomalu přisypávejte moučnou směs. Vzniklé těsto rozdělte do připravených košíčků ve formách. Pečte asi 18 minut nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli. Nechte zchladnout, pak vyklopte z forem a nechte zcela vy-chladnout. Udělejte polevu: mléko vlijte do rendlíku, vsypte levanduli a pomalu přiveďte k varu. Ihned sejměte a nechte 10 minut stát. Pak přelijte přes jemný cedník, abyste odstranili levanduli. Vmíchejte cukr, promíchejte, abyste získali hladkou směs. Tu pak obarvěte do lehce fialova. Polevou přelijte muffiny – jejich vyběhlé vršky případně seřízněte nožem. Dortíčky ozdobte jedlými květy.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj