×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečená vinná klobása se zelím
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Z plechu , Vánoce , Pečení ,

Pečená vinná klobása se zelím

Co budu potřebovat

600 g vinné klobásy Nyní v akci
3 menší cibule, na kolečka
3 lžíce sádla
1 lžíce třtinového cukru
300 g kysaného zelí
1 lžička červeného vinného octa
4 stroužky česneku, na plátky
sůl a kmín
150–200 ml světlého piva Nyní v akci
bramborová kaše k podávání

Jak na to?

Zkuste si připravit tradiční český pokrm - pečená vinná klobása ze zelí. Je to velmi jednoduché.

1) Předehřejte troubu na 190 °C.

2) Klobásu rozdělte na 4 díly a každý kousek stočte do pevného šneka a svažte provázkem.

3) Cibuli osmahněte na 2 lžících sádla doměkka a světle zlaté barvy.

4) Podlijte trochou vody, zaprašte cukrem a nechte ho zkaramelizovat.

5) Na dno pekáče rozložte kysané zelí, ze kterého jste předtím nechali vykapat tekutinu.

6) K zelí přidejte opečenou cibuli (pár koleček si nechte na kaši), zbývající lžíci sádla, vinný ocet, česnek, sůl a kmín. Vše dobře promíchejte.

7) Navrch pak položte klobásy, podlijte je 100 ml piva a pečte asi 30–40 minut dozlatova.

8) Podle potřeby podlévejte, případně klobásy obraťte, aby byly zlaté z obou stran.

Tip do kuchyně

 

Podávejte s bramborovou kaší a cibulkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj