×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vinná klobása v listovém těstě
25 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Vánoce , Pečení ,

Vinná klobása v listovém těstě

Co budu potřebovat

1 vejce
450 g vinné klobásy vymačkané ze střívka Nyní v akci
50 g strouhanky z bílého pečiva
50 ml bílého vína
6 šalvějových lístků, nasekaných + 14 celých na ozdobu
1 jablko, oloupané, zbavené jádřince a nastrouhané Nyní v akci
sůl a čerstvě mletý pepř
500 g listového těsta Nyní v akci
hladká mouka na poprášení
1 vejce na potření těsta, prošlehané
hrubá sůl

Jak na to?

Smíchejte vejce, klobásu, strouhanku, víno, nasekanou šalvěj a jablko. Směs osolte, opepřete a 30 minut nechte chladit.
Těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše na obdélník o rozměru 42 × 10 cm. Klobásovou směs rozložte podélně doprostřed obdélníku. Okraje potřete prošlehaným vejcem a směs do těsta zabalte. Nechte 10 minut chladit.
Předehřejte troubu na 220 °C. Ostrým nožem nakrájejte váleček na 14 kousků a rozložte je na plech. Potřete je vajíčkem, ozdobte šalvějovým lístkem, solí a pečte 15 minut dozlatova.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj