×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vinná klobása s křenovou kaší
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Vinná klobása s křenovou kaší

Co budu potřebovat

800 g vinné klobásy Nyní v akci
hladká mouka
olej na smažení Nyní v akci
hladkolistá petrželka
Na křenovou kaši:
900 g brambor Nyní v akci
50 g másla
100–150 ml smetany ke šlehání
3 lžíce mléka Nyní v akci
2 lžíce křenu
sůl
pepř

Jak na to?

Celé brambory vařte ve slupce 30 minut nebo dokud nejsou zcela měkké. Pak je sceďte a nechte chvilku vystydnout, oloupejte a rozmačkejte. Vmíchejte k nim máslo, vroucí smetanu i mléko a našlehejte do kaše. Přidejte křen a dochuťte solí a pepřem.
Mezitím pokrájejte klobásu na 10 kousků dlouhých vždy 20 cm a všechny stočte do šneka. Každý opatrně propíchněte špejlí a z obou stran obalte v hladké mouce. Klobáskové šneky osmažte z obou stran na rozpáleném oleji. Podávejte společně s kaší maštěnou máslem a posypané petrželkou.
Tip - Místo špejlí můžete použít větvičky aroma tického rozmarýnu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj