×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vinná klobása na černém pivě
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Vinná klobása na černém pivě

Co budu potřebovat

1 kg vinné klobásy Nyní v akci
slunečnicový olej Nyní v akci
200 g anglické slaniny, na nudličky Nyní v akci
2 větší cibule, nakrájené
3-4 stroužky česneku, utřené
200 g rajčatového protlaku
200-250 ml černého piva
sůl, mletý černý pepř

Jak na to?

Z vinné klobásy stočte dvacet středně velkých šneků a sepněte je párátkem. Pak je z obou stran krátce osmahněte na lžíci slunečnicového oleje a dejte na dno pekáčku. Do stejné pánve dejte slaninu nakrájenou na nudličky a vyškvařte ji. V momentě, kdy slanina hodně prská, přidejte cibuli a česnek a 3-5 minut smažte, vmíchejte protlak a černé pivo. Osolte a opepřete podle chuti, pak směsí přelijte klobásky a dejte na patnáct až dvacet minut péct do trouby zahřáté na 200°C.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj