×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vietnamské vepřové špízy
60 minut , Předkrm , Střední náročnost , Asijská , Chuťovky ,

Vietnamské vepřové špízy

Co budu potřebovat

750 g – 1 kg vepřové krkovice bez kosti AQ, v celku
sůl s 12 bylinkami ABio
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku AQ
70 ml rybí omáčky
45 g třtinového cukru ABio
plátky bagety Nyní v akci
Na mrkvový salát k podávání:
125 ml světlého octa
2 lžíce cukru Nyní v akci
4 mrkve
2 hrsti čerstvého koriandru
2 chilli papričky

Jak na to?

Vepřové maso nakrájejte na dlouhé asi centimetr široké nudličky, dejte je do mísy, osolte a smíchejte s nadrobno nasekanou jarní cibulkou, utřeným česnekem, rybí omáčkou a cukrem a dejte na 20 minut marinovat do lednice. Mezitím udělejte mrkvový salát. Ocet nalijte do rendlíku, vsypte cukr a na středním plameni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte zcela vychladnout, nejlépe v lednici. Pak roztok smíchejte s mrkví, koriandrem a nudličkami chilli papriček. Maso navlékněte na špejle a opečte na grilovací pánvi z každé strany 5 minut. Podávejte dohromady, špízy a mrkvový salát, doplněné plátky bagety.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj