×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřový řízek s celerovým salátem
40 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Vánoce ,

Vepřový řízek s celerovým salátem

Co budu potřebovat

NA SALÁT
1 lžička dijonské hořčice
100 g majonézy Nyní v akci
1 lžíce citronové šťávy Nyní v akci
4 nakládané okurčičky cornichons, nakrájené na tenké plátky
1 lžíce malých kapar, propláchnutých
2 lžíce pažitky, nasekané
400 g celeru, oloupaného a nakrájeného na tenké nudličky
sůl a pepř
NA ŘÍZEK
4 vepřové kotlety s kostí
hladká mouka na obalování
2 vejce, prošlehaná
140 g čerstvé strouhanky (4 rohlíky)
2 lžíce tymiánových lístků
olej na smažení Nyní v akci
klínky citronu k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Začněte salátem. Smíchejte v míse hořčici, majonézu, citronovou šťávu, okurky, kapary, pažitku a celer. Přidejte sůl a pepř, dobře promíchejte a odložte stranou.
Na řízky začněte čerstvou strouhankou: v mixéru rozdrťte 4 včerejší rohlíky nebo jiné bílé pečivo a tymián. Strouhanku osolte a opepřete. Kotlety naklepejte a po obvodu je malinko nařízněte, aby se při smažení nekroutily. Obalte je v mouce, protáhněte vejci a nakonec ve strouhankové směsi. Na pánvi rozehřejte zhruba centimetrovou vrstvu oleje a řízky postupně smažte dozlatova, z každé strany tak 3–4 minuty.
Podávejte s celerovým salátem a klínky citronu.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 11,90 cena před slevou: 16,90
    sleva: −29 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj