×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřový burger s karamelizovanou cibulkou
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Chuťovky ,

Vepřový burger s karamelizovanou cibulkou

Co budu potřebovat

Na karamelizovanou cibulku:
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
2 cibule
120 g třtinového cukru
80 ml sherry octa
Na salát:
75 g majonézy Nyní v akci
1 lžíce balzamikového octa
1 jablko Granny Smith
2 celerové řapíky
sůl
pepř
Na burgery:
500 g mletého vepřového masa
2 stroužky česneku
1 lžíce tymiánových lístků
olivový olej Nyní v akci
4 sezamové housky kaiserky
dijonská hořčice

Jak na to?

1) Nejprve si připravte karamelizovanou cibulku. Oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno. Rozpalte olej ve větší pánvi s nepřilnavým povrchem, vsypte cibuli a smažte ji na středním plamenu doměkka přibližně 10 minut. Poté přidejte cukr a sherry ocet a povařte ještě přibližně 15 minut.

2) Dále si připravte salát. Nejdříve nakrájejte jablko a celer na hranolky. Poté smíchejte majonézu s balzamikovým octem, přidejte jablečné a celerové hranolky a dochuťte solí a pepřem.

3) Vložte mleté maso do mísy, přidejte lisovaný česnek, tymiánové lístky a dochuťte solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte, a poté z hmoty vytvarujte 4 burgery, které potřete olejem, a následně grilujte z obou stran přibližně 4 až 5 minut.

4) Rozkrojte kaiserky na dvě poloviny, přičemž spodní část potřete hořčicí. Dále na spodní část kaiserky vložte připravený salát, poté vložte ogrilovaný burger a navrch nasypte karamelizovanou cibulku. Nakonec celý burger přiklopte vrchní částí kaiserky.

Mleté maso má po tepelné úpravě tendenci narůstat do výšky na úkor svého průměru, čímž může způsobovat problémy při servírování. Pokud nechcete, aby vaše burgery připomínaly spíše karbanátky, doporučujeme při tvarování vytvořit tenčí placky o větším průměru.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj