×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřové špízy s omáčkou Satay
90 minut , Předkrm , Střední náročnost , Česká , Chuťovky ,

Vepřové špízy s omáčkou Satay

Co budu potřebovat

400 g vepřové panenky Nyní v akci
olej
3 okurky Nyní v akci
4 ředkvičky
2 jarní cibulky
35 g arašídů Nyní v akci
2 lžíce limetkové šťávy Nyní v akci
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
sůl
pepř
čerstvá máta
Na omáčku satay:
60 ml arašídového oleje
1 dlouhá chilli paprička
2 stroužky česneku
140 g arašídů Nyní v akci
½ lžičky mletého kmínu
¼ lžičky kurkumy
2 lžíce sladké sójové omáčky
1 lžíce rybí omáčky
125 ml kokosového mléka

Jak na to?

1) Nejprve si připravte omáčku Satay: Vložte do mixéru česnek, chilli papričku, arašídy, kmín, kurkumu, dále přilijte arašídový olej, sójovou omáčku, rybí omáčku, kokosové mléko a 125 ml vroucí vody a vše rozmixujte. Vznikne vám hustá omáčka, kterou rozdělte na dvě poloviny.

2) Vepřovou panenku nakrájejte na medailonky, naložte do jedné z polovin omáčky a vložte na 1 hodinu do chladničky. Marinované maso vyndejte z chladničky přibližně půl hodiny před grilováním. Poté napíchněte maso na špízy, potřete olejem a grilujte ze všech stran přibližně 6 minut. Mezitím zahřejte v rendlíku zbylou omáčku přibližně dvě minuty.

3) Mezitím také nakrájejte okurky a ředkvičky na kousky. Jarní cibulku nakrájejte nahrubo a vše vložte do mísy. Přidejte zbylé arašídy, limetkovou šťávu, olivový olej a dochuťte solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte.

Na talíř vložte vždy vepřový špíz, který posypte natrhanými mátovými lístky, a trochu salátu. Podávejte se zbylou omáčkou Satay.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj