×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřové špízy s čabajkou
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká , Chuťovky , Grilování ,

Vepřové špízy s čabajkou

Co budu potřebovat

500–600 g vepřové pečeně v celku AQ, nakrájené na 16 kousku
1 malá cibule AQ, rozkrojená na čtvrtky, jednotlivé vrstvy rozebrané od sebe
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 lžíce červeného vinného octa
mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
200g balení pikantní čabajky AExc, nakrájené na kolečka
1 velká červená paprika AQ, nakrájená na proužky Nyní v akci
polníček k servírování

Jak na to?

1) Maso a cibuli dejte do mísy, zalijte olejem a octem a rukou dobře promíchejte. Osolte a opepřete a dejte na 10 minut do lednice. Můžete ale začít už ráno nebo i den předem.

2) Rozpalte gril a pusťte se do špízu. Na jednotlivé jehlice nebo špejle předem namočené do vody napíchněte vždy maso, cibuli, čabajku a kousek papriky. Končit byste měli masem. Osolte a opepřete.

3) Grilujte z obou stran přibližně 7 minut. Na povrchu by měly mít špízy opečenou kůrku a uvnitř by mělo být hezky šťavnaté.

Tip do kuchyně

 

Před grilováním potřete rozpálený rošt kouskem špeku nebo kůže stejně tak, jako to dělá Zdeněk Pohlreich. Krásně to provoní do masa.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj