×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřové souvlaki s tzatziki
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Řecká ,

Vepřové souvlaki s tzatziki

Co budu potřebovat

600 g vepřové panenky, nakrájené na kostky velikosti sousta Nyní v akci
100 ml olivového oleje Nyní v akci
100 ml červeného vína
2 lžičky sušeného oregana
kůra a šťáva ze dvou citronů
2 stroužky česneku, utřené nožem
pepřové koření Nyní v akci
sůl
dílky citronu k podávání
TZATZIKI:
2 salátové okurky Nyní v akci
300–400g hustého řeckého jogurtu
4 stroužky česneku, utřené nožem
2 lžíce kopru
lžička jemně nasekané čerstvé máty – nemusí být
1–2 lžíce citronové šťávy
2–3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
pepř
sůl

Jak na to?

Maso dejte do velké mísy a promíchejte ho s olejem, vínem, oreganem, kůrou i šťávou z citronů, česnekem i pepřem. Nesolte! Maso musí být důkladně obalené, nejlépe ponořené v marinádě. Dejte minimálně na dvě hodiny chladit, nejlépe však přes noc.

Připravte si grilovací špejle (kovové nebo dřevěné, ponořené do vody) a napíchejte na ně maso. Rozpalte gril, maso ze všech stran osolte a grilujte 10 až 12 minut. Otáčejte. Podávejte s tzatziki, citronovými dílky, případně česnekovým chlebem.

TZATZIKI: Okurky oloupejte, na jemném struhadle nastrouhejte a dokonale vyždímejte, abyste je zbavili přebytečné tekutiny. Pak je smíchejte s jogurtem, přidejte česnek, kopr a případně i mátu. Poté přidejte citronovou šťávu a 3 lžíce oleje. Dochuťte pepřem a solí, promíchejte a dejte chladit. Podávejte se souvlaki.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj