×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřové řízky s tymiánem a křenovou majonézou
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Vánoce , Smažení ,

Vepřové řízky s tymiánem a křenovou majonézou

Co budu potřebovat

1 lžíce tymiánových lístků
2 lžíce hladkolisté petrželky
85 g čerstvé strouhanky
sůl
pepř
4× 180 g steaků z vepřové kýty Nyní v akci
1 lžíce Dijonské hořčice
slunečnicový olej
300 g zelených fazolek Nyní v akci
skrojky citronu
Na křenovou majonézu:
150 g majonézy
70 g strouhaného křenu

Jak na to?

1) Na křenovou majonézu smíchejte majonézu a strouhaný křen v míse a dejte do chladu. Případně podle chuti osolte a opepřete.

2) Pak si připravte řízky. Nasekané tymiánové lístky, nasekanou petrželku, strouhanku, sůl a pepř smíchejte v míse.

3) Řízky z vepřové kýty potřete z obou stran dijonskou hořčicí, a pak je obalte v bylinkové strouhance.

4) Smažte z obou stran pomalu ve vyšší vrstvě oleje zhruba 6 minut.

Tip do kuchyně

 

Řízky před podáváním pokapejte citronem.

Řízky nezapomeňte před obalením naklepat, aby byly všude stejně tenké.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj