×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřové řízky po toskánsku
90 minut , Střední náročnost ,

Vepřové řízky po toskánsku

Co budu potřebovat

6 vepřových řízků Nyní v akci
2 lžíce osolené hladké mouky
60 ml olivového oleje Nyní v akci
1 lžička fenyklových semínek
2 cibule, nasekané najemno
6 plátků slaniny, nakrájených na kostičky Nyní v akci
4 stroužky česneku, nasekané
150 ml červeného vína
40 ml vinného octa
2× 400g konzerva rajčat,
loupaných a krájených
2 snítky rozmarýnu
2 snítky tymiánu
1 lžíce třtinového cukru Nyní v akci
špetka skořice
sůl a čerstvě mletý pepř
140 g černých oliv, bez pecek Nyní v akci
2 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané
polenta připravená podle návodu
na obalu, k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C. Plátky masa poprašte moukou a přebytky oklepněte. Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a plátky opečte 2 minuty z každé strany, aby trochu zezlátly. Naskládejte je do pekáčku.
Do pánve přilijte zbylý olej a opečte na něm fenykl, cibuli, slaninu, stačí 3–4 minuty. Na poslední minutu přihoďte česnek. Pak vlijte víno a ocet. Nechte asi 4 minuty vařit, aby se objem tekutiny zredukoval na polovinu.
Přidejte rajčata, rozmarýn, tymián, cukr, skořici, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Omáčkou přelijte řízky v pekáči a pečte 45 minut, až maso změkne. Pak přidejte olivy a nechte chvíli prohřát. Posypte petrželkou a podávejte s polentou či bramborovou kaší.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj