×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřové ragú s bramborovými noky
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Vepřové ragú s bramborovými noky

Co budu potřebovat

1 kg vepřové krkovice vcelku Nyní v akci
500 g telecí plece
hladká mouka
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
160 g pancetty, nasekané
1 cibule, nakrájená
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
2 mrkve, oloupané, nakrájené na kolečka nebo kostky
2 lžíce rajčatového pyré
500 ml červeného vína
500 ml kuřecího vývaru
400g konzerva krájených rajčat
4 bobkové listy
4 větvičky tymiánu
6 snítek oregana
hotové bramborové noky k podávání
sůl a pepř

Jak na to?

Troubu předehřeju na 180 °C. Vepřové a telecí maso popráším moukou ze všech stran, zbytky oklepu. V silnostěnném větším kastrolu, který se hodí i do trouby, rozpálím na plotně olej a nechám na něm ze všech stran zatáhnout nejdřív vepřové, potom telecí maso. Vyndám ho na talíř. Do kastrolu vsypu pancettu a opékám ji tak 3 minuty. Stáhnu trochu plamen, přidám cibuli, česnek a mrkev a 6–8 minut opékám doměkka. Přiliju rajčatové pyré a ještě 1 minutu nechám opékat. Přiliju víno, přivedu k varu a nechám 2–3 minuty redukovat, dřevěnou vařečkou seškrabuju všechny přípečky ze stěn kastrolu. Pak zaliju vývarem, rajčaty, vhodím bobkový list, tymián, oregano a promíchám. Do kastrolu položím na zeleninu vepřové i telecí maso, přikryju pokličkou a nechám tak 2 hodiny péct v troubě. Ke konci pečení masa si podle návodu uvařím noky. Upečené maso vyndám na prkénko a dvěma vidličkami ho natrhám po vláknu. Vrátím ho k omáčce do kastrolu, přidám uvařené noky, podle potřeby osolím a opepřím. Promíchám a tu voňavou dobrotu nesu na stůl.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj