×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřové po sečuánsku
15 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Asijská , Pro gurmány , Smažení ,

Vepřové po sečuánsku

Co budu potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje AQ Nyní v akci
1 stroužek česneku
300 g brokolice AQ
2 červené cibule
500 g vepřových medailonků
50 g nesolených kešu oříšků AQ
Na omáčku:
1 lžíce tmavé sojové omáčky
1 lžíce červeného vinného octa
1 lžíce sherry
1 vrchovatá lžička chilli omáčky
1 lžíce kuřecího vývaru
1 lžička třtinového cukru
2 lžičky kukuřičného škrobu rozpuštěné ve 2 lžících vody

Jak na to?

Asijská kuchyně je velmi inspirativní. Nechte se tedy inspirovat voňavý vepřovým masem po sečuánsku.

Nejprve si připravte omáčku:
1) V misce smíchejte sojovou omáčku, chilli omáčku, ocet, sherry, vývar, cukr a škrob rozpuštěný ve vodě. Pořádně promíchejte a dejte stranou.

2) Ve velkém woku rozpalte olej, přidejte česnek, po půl minutě brokolici a cibuli a opékejte 2 minuty.

3) Pak přidejte vepřové nudličky a zprudka je opečte doměkka.

4) Vsypte nasucho opražené kešu oříšky a vlijte omáčku.

Prohřejte a podávejte.

Tip do kuchyně

 

Podávejte s jasmínovou rýží a s hůlkami místo příboru.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj