×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřové plátky se sýrem feta
40 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Východoevropská ,

Vepřové plátky se sýrem feta

Co budu potřebovat

1 velká cibule, nasekaná nahrubo
500 g brambor AQ, nakrájených na plátky Nyní v akci
2 lžíce olivového oleje + na pokapání Nyní v akci
sůl
4 cca 120g vepřové plátky (vepřová pečeně) AQ Nyní v akci
250 g cherry rajčátek AQ, přepulených Nyní v akci
4 větvičky tymiánu na ozdobu
100 ml suchého bílého vína
150 ml zeleninového vývaru
100 g sýru feta
1 citron ABio Nyní v akci

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220°C. Cibuli smíchejte splátky brambor, vmíchejte jednu lžíci olivového oleje, důkladně osolte a dejte do pekáče. Vepřové plátky lehce naklepejte, z obou stran osolte a opečte na zbylém oleji, aby se maso zatáhlo. Rajčátka a tymián rozprostřete na brambory, navrch dejte maso, přelijte vínem a vývarem a pečte půl hodiny, aby bylo vše krásně měkké.
Vyndejte z trouby, zakapejte olejem, posypte sýrem feta, nastrouhanou citronovou kůrou a tymiánem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj