×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřové panenky na houbách s kaší
10 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká ,

Vepřové panenky na houbách s kaší

Co budu potřebovat

500 g brambor, sůl, pepř Nyní v akci
150–200 ml mléka Nyní v akci
špetka muškátového oříšku
8 medailonku z vepřové panenky Nyní v akci
olivový olej na potření Nyní v akci
40 g másla + do kaše Nyní v akci
400 g malých hříbků nebo žampionů
125 ml portského vína Nyní v akci
250 ml hovězího vývaru
1 lžíce tmavého třtinového cukru
1 lžíce balzamikového octa

Jak na to?

1. Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky, vsypte do hrnce, zalijte vodou, osolte a dejte na dvacet minut vařit doměkka. Sceďte, rozšťouchejte, přidejte plátky másla, zalijte horkým mlékem (podle zvyku) a ušlehejte do hladké kaše. Podle chuti osolte a přidejte špetku muškátového oříšku.
2. Pánev s nepřilnavým dnem rozpalte na maximum. Panenky potřete olejem, z obou stran osolte a opepřete. Opečte pět minut z každé strany a pak je zabalte do alobalu a dejte na deset minut do trouby předehřáté na 60 °C.
3. Do pánve vhoďte máslo, houby, sůl a pepř a opékejte pět minut. Přilijte portské a přiveďte k varu. Po minutě přidejte vývar, cukr a ocet. Vařte do zhoustnutí a zredukování tekutiny na polovinu. Podávejte dohromady: kaši a panenku přelité omáčkou s houbami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj