×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřové na šalvěji
20 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká ,

Vepřové na šalvěji

Co budu potřebovat

40 g Serrano šunky AExc, nasekané najemno Nyní v akci
1 citron ABio, kúra jemně nastrouhaná, šťáva vymačkaná Nyní v akci
1 velká lžíce nasekané šalvěje + větvičky na ozdobu
sůl, pepř
4 vepřové medailonky AQ
olivový olej ES Nyní v akci
25 g másla Nyní v akci

Jak na to?

1. Smíchejte šunku, veškerou kúru a polovinu vymačkané šťávy, šalvěj a hodně soli a pepře a utřete do pasty. Vepřové medailonky lehce naklepejte a pak do nich udělejte šikmé zářezy. Do nich vetřete pastu, potřete olejem a z každé strany opečte na grilovací pánvi 6–8 minut.
2. Dejte na talíř, poklaďte plátky másla, a až se rozpustí, zastříkněte zbylým citronem a posypte šalvějovými lístky. Podávat můžete i se skrojky citronu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj