×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřové na pivu a medu
60 minut , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Česká , Pro gurmány ,

Vepřové na pivu a medu

Co budu potřebovat

300 ml tmavého piva
100 ml medu
250 g třtinového cukru Nyní v akci
2 kg vepřové pečínky v celku, vykostěné
sůl, pepř

Jak na to?

Pivo, med a cukr dejte do hrnce a na
středním plameni svařte na sirup.
Troubu předehřejte na 200 °C. Maso ze
všech stran osolte a opepřete, dejte do
pekáčku a pečte dvacet minut. Pak teplotu
v troubě snižte na 160 °C, pečínku
potřete sirupovitou glazurou a pečte
dalších čtyřicet až pětačtyřicet minut.
V průběhu pečení potírejte výpekem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj