×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřové medailonky ve slanině
15 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Francouzská ,

Vepřové medailonky ve slanině

Co budu potřebovat

4 vepřové medailonky AQ
sůl a čerstvě mletý pepř
4 dlouhé a tenké plátky slaniny Nyní v akci
3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 lžička balzamikového octa
½ lžičky dijonské hořčice
3 stroužky česneku, prolisované
čerstvá bazalka na ozdobení

Jak na to?

Medailonky osolte, opepřete, po obvodu omotejte plátky slaniny a převažte provázkem. Na pánvi rozpalte dvě lžíce oleje a zprudka na něm opečte maso – mělo by to trvat asi tři až pět minut z každé strany. Ze zbylého oleje, octa, hořčice, česneku a špetky soli ušlehejte omáčku a tou teplé steaky polijte na talíři. Ozdobte bazalkou a podávejte, nejlépe s domácími hranolky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj