×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřové medailonky s pórkovými karbanátky
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Vepřové medailonky s pórkovými karbanátky

Co budu potřebovat

8 vepřových medailonků AQ
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce tymiánových lístku AQ
1 kg brambor AQ Nyní v akci
sůl podle chuti
50 g másla
2 pórky, nakrájené na kolečka
4 lžíce polohrubé mouky ES
3 lžíce slunečnicového oleje

Jak na to?

1. Troubu rozehřejte na 220 °C. Vepřové medailonky omyjte, osušte a potřete hořčicí. Přitiskněte k nim tymiánové lístky a dejte je na třicet minut péct do trouby, aby maso změklo. 2. Mezitím oloupejte a nakrájejte brambory a dejte je na dvanáct minut vařit do osolené vroucí vody. Poté je slijte, vraťte do hrnce, přiklopte, nechte dvě minuty zapařit a co nejvíce je rozmačkejte šťouchadlem.
3. Máslo rozpusťte ve velké pánvi, přidejte pórek a deset minut jej opékejte do změknutí. Stáhněte z ohně, vmíchejte rozmačkané brambory, směs osolte a z hmoty udělejte osm karbanátku. Poprašte je moukou a osmažte je na oleji – zhruba dvě minuty z každé strany. Podávejte s masem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj