×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřové medailonky s fazolkami a pečenými bramborami
30 minut , Nízká náročnost ,

Vepřové medailonky s fazolkami a pečenými bramborami

Co budu potřebovat

500 g brambor Nyní v akci
200 g zelených fazolek (čerstvých nebo mražených) Nyní v akci
100 g anglické slaniny Nyní v akci
1 stroužek česneku
plátek másla
sůl a čerstvě mletý pepř
1 balení vepřových medailonků marinovaných Italia
4 lžíce olivového oleje Nyní v akci

Jak na to?

Brambory oloupejte a dejte je na 10 minut vařit do osolené vody. Mezitím předehřejte troubu na 200 °C.
Fazolky vhoďte na 3 minuty do vroucí osolené vody, sceďte je a hned je propláchněte ledovou vodou. Do pánve vložte slaninu pokrájenou na kostičky a nechte ji vyškvařit. Přidejte prolisovaný česnek a po necelé minutě vmíchejte scezené fazolky. Osolte, opepřete a nechte rozpustit plátek másla. Uchovejte v teple.
Brambory slijte a rozložte je na plech, důkladně promíchejte se 2 lžícemi oleje, osolte a pečte asi 20 minut dozlatova.
Medailonky opečte na 2 lžících oleje dozlatova; trvá to asi 3 minuty z každé strany. Pak je zabalte do alobalu a přidejte do trouby k bramborám. Nechte je tam asi 5 minut.
Maso i opečené zlaté brambory rozdělte na talíře, podávejte s fazolkami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj