×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřové medailonky Italia s pečenými brambory
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská , Pečení ,

Vepřové medailonky Italia s pečenými brambory

Co budu potřebovat

800 g brambor Nyní v akci
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje + na potření Nyní v akci
4 stroužky česneku, na plátky
šťáva z půlky citronu Nyní v akci
2 balení vepřových medailonků Italia AQ
pořádná hrst hladkolisté petrželky, nasekané

Jak na to?

Brambory oloupejte nebo jen omyjte, nakrájejte na kousky velikosti sousta a deset minut povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte, pořádně osušte a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Poté brambory osolte, opepřete, promíchejte s olivovým olejem a plátky česneku. Dejte na dvacet až pětadvacet minut péct při 200 °C. Několikrát promíchejte, aby byly brambory upečené ze všech stran. Pět minut před koncem brambory polijte citronovou šťávou a promíchejte. Mezitím opečte na pánvi medailonky, lehce potřené olejem. Podávejte společně, brambory zasypte petrželkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj