×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřové maso na kari s rýží a omeletou
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Asijská , Pro gurmány , Smažení ,

Vepřové maso na kari s rýží a omeletou

Co budu potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje Nyní v akci
1 vejce, našlehané se 2 lžícemi vody
1 cibule, pokrájená najemno
2 stroužky česneku, rozmačkané
1 lžíce kari koření
2 lžíce kečupu
85 g mraženého hrášku AQ
250 g rýže AQ, vařené Nyní v akci
180 g vepřového nudličky AQ opečené doměkka
sójová omáčka k dochucení

Jak na to?

Pokud máte rádi rýžové pokrmy, určitě vyzkoušejte vepřové nudličky na kari s rýží a vaječnou omeletou.

1) Rýži uvařte dle návodu na obalu.

2) V pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte půl lžíce oleje.

3) Pak na ni vylijte vajíčko promíchané s vodou a krouživým pohybem jej nechte rozprostřít po celé pánvi a 1 minutu opékejte.

4) Obraťte ve vzduchu jako palačinku a opečte 1 minutu z druhé strany. Přendejte na talíř.

5) Do pánve přidejte druhou polovinu oleje. Vsypte cibuli a opékejte 3–4 minuty, dokud nezačne hnědnout, přidejte česnek, vepřové maso, kari koření a kečup, promíchejte a opečte maso.

6) Přidejte hrášek a nechte jej rozmrazit. Nakonec přidejte rýži, maso a 100 ml vody a vařte dalších 5–6 minut. Všechno by se mělo krásně ohřát, změknout a rýže zabarvit do žluta kari kořením.

7) Těsně před koncem pokrájejte omeletu na proužky a spolu se sójovou omáčkou je přidejte k rýži.

Tip do kuchyně

 

Pokud máte rádi pikantní pokrmy, můžete do pánve přidat jednu nakrájenou chilli papričku.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj