×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřové maso po čínsku s vaječnou rýží
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Vepřové maso po čínsku s vaječnou rýží

Co budu potřebovat

225 g rýže Nyní v akci
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce koření pěti vůní Nyní v akci
420 g vepřových medailonků
1 lžíce oleje Nyní v akci
150 ml vařící vody + 2 lžíce medu Nyní v akci
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 vejce, rozšlehané
200 g mraženého hrášku
2 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
sůl a pepř

Jak na to?

Uvařte rýži podle návodu. Mezitím smíchejte sójovou omáčku a koření. Směsí potřete medailonky a nechte 5 minut marinovat. V hlubší nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a opékejte maso 2–3 minuty po každé straně. Vlijte vodu a med, promíchejte a nechte 2 minuty probublávat. Přidejte škrob rozmíchaný v trošce vody a na mírném ohni povařte do zhoustnutí.
Na vaječnou rýži vlijte vejce na rozehřátou pánev a opečte tenkou omeletu. Srolujte ji, nakrájejte na proužky a nechte stranou. Do pánve vsypte uvařenou rýži s trochu povoleným hráškem a 3–5 minut prohřívejte, pak vmíchejte omeletu a jarní cibulky, osolte, opepřete a ještě chvilku nechte prohřát.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj