×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřové kotlety s houbovou omáčkou a bramborami
20 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Vepřové kotlety s houbovou omáčkou a bramborami

Co budu potřebovat

2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
4 vepřové kotlety s kostí
450 g žampionů
2 stroužky česneku
60 ml kuřecí vývar
60 ml bílé víno
2 lžíce hrubozrnné hořčice
hrst hladkolisté petrželky
brambory Nyní v akci
čerstvý špenát

Jak na to?

Pánev rozpalte, přidejte 2 lžíce olivového oleje a pak na něm asi 2–3 minuty z každé strany opékejte 4 vepřo­vé kotlety s kostí. Vyndejte z pánve a udržujte teplé. Naopak do pánve dejte 450 g žampionů, rozčtvrcených, 2 stroužky česneku, rozmělněné, a opékejte 2–6 minut. Přilijte 60 ml kuřecího vývaru, 60 ml bílého vína, přidejte 2 lžíce hrubozrnné hořčice a vařte další 2 minuty. Vmíchejte pořádnou hrst hladkolisté petrželky a do pánve rovněž vraťte kotlety. Podávejte s pečenými bramborami a lehce zavadlým špenátem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj