×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřové koleno na pivě
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány ,

Vepřové koleno na pivě

Co budu potřebovat

2 vepřová kolena
sůl
4 lžíce plnotučné hořčice Nyní v akci
4 lžíce dijonské hořčice Nyní v akci
1/2 lžičky mletého pepře
2 lžičky kmínu
1 lžička mleté sladké papriky
10 stroužků česneku
4 střední cibule
10 kuliček nového koření
10 kuliček černého pepře
5 bobkových listů
500 ml černého piva chléb k zahuštění a podávání

Jak na to?

1.Kolena ostrým nožem vykostěte a důkladně z obou stran osolte. Obě hořčice smíchejte spolu s mletým pepřem, lžičkou mletého kmínu, sladkou paprikou a na plátky nakrájeným česnekem. Vše vetřete do kolen, pak je zabalte jako roládu, svažte kuchyňským provázkem a dejte na 24 hodin do lednice.
2.Následující den dejte kolena do pekáčku, posypte je zbylým kmínem, nakrájenou cibulí, novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Zalijte pivem a 300 ml vody a přikryté pečte dvě hodiny při 180–200 °C. Občas podlévejte. Pak odkryjte a půl hodiny dopékejte dorůžova.
3.Upečené koleno vyndejte z výpeku, šťávu slijte, vyjměte koření, zahustěte ji chlebem, rozmixujte tyčovým mixérem a podle potřeby dochuťte. Koleno podávejte se šťávou, chlebem a staročeskou vejmrdou.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 39,90 cena před slevou: 72,90
    sleva: −45 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj