×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřové balíčky
20 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Vepřové balíčky

Co budu potřebovat

600 g vepřových medailonků
6–8 plátků slaniny AQ Nyní v akci
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
350–400 g zelených fazolek Nyní v akci
2 lžíce solených kaparů
125 ml kuřecího vývaru
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička citronové kůry
350 g cherry rajčat AQ
sůl
pepř

Jak na to?

Každý jeden vepřový medailonek obalte plátkem slaniny. Rozpalte 1 lžíci olivového oleje a obalené medailonky na něm 3–4 minuty osmažte z každé strany. Dejte stranou a udržujte teplé. Zbytek oleje rozpalte ve velké pánvi, přidejte fazolky a kapary a opékejte 2–3 minuty. Vlijte vývar, vmíchejte citronovou šťávu i kůru a vařte další 3–4 minuty nebo dokud omáčka nezhoustne. Poté přidejte rajčata, vše osolte a opepřete, vraťte do pánve i maso, prohřejte a podávejte.
Tip - Nejlepší přílohou k pokrmu je kaše, kuskus nebo vařené či pečené brambory.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj